DIY

Diamant lamper

Pt er vi igang med at renoverer vores entre. Det var ved at være på tide, eftersom det var det første rum vi indrettede da vi flyttede ind for 5 år siden, og intet er blevet ændret sidenhen. Jeg har længe drømt om en lækker blå farve på væggene, og kun hvidt interiør som kontrast, og det var manden med på, hvis han fik lov at vælge hans yndlings farve. Jeg er VILD med det! Der kommer et indlæg for sig selv, så snart vi er færdige derude, men det tager lidt tid pga. vores SU budget og manglende timer til gør-det-selv projekterne. Nå men, jeg har så valgt at hænge de her lækre diamant lamper op og vil gerne dele en DIY + skabelon med jer skønne følgere 

Du skal bruge:
– Grillspyd eller spisepinde
– Kraftigt pap eller plastik
– Limpistol
– Skabelon (print her)
– Bidetang
– Saks eller skærekniv
– Fatning (Jeg har brugt disse)

diy_diamantlampe1

1. Mål pindene op og klip dem over med en bidetang. Du skal bruge 24 stk 7,5cm, 8 stk 3,5cm og 8 stk 20 cm. Klip topskiven ud af dit pap eller plastik. Her kan du for eksempel bruge låg fra diverse bøtter af plastik. Jeg har her brugt kragtigt pap fra en papkasse. På skabelonen indikerer cirklen størrelsen på en standard fatning. Hvis din fatning er større eller mindre, så tegn den af, og klip efter den, sådan at det kommer til at passe når du skruer lampeskærmen på fatningen. Hvis du vil have fatning inde i lampen, så klipper du kun et ganske lille hul i midten så ledningen kan komme igennem.

diy_diamantlampe2

2. Først limer du den yderste ottekant på skabelonen, med din limpistol. Dette er pindene på 7,5 cm. Lim en på ad gangen, så er det nemmere at lave lige.

3. Vend ottekanten om, og lim nu pindene på 20 cm på alle kanterne og saml dem sammen i toppen. Dette er bunden af lampen, altså spidsen af diamanten. Jeg anbefaler at du starter med at lime på to punkter lige over for hinanden, og samler pindene inde på midten. Derefter de to tilsvarende punker, sådan at når du limer dem sammen skulle de passe med midten i ottekanten. Derefter giver placeringen af de sidste pinde sig selv. Når det er tørt, lægger du denne del til side.

diy_diamantlampe3

4. Saml den inderste ottekant. Det er pindene på 3,5 cm. Her lægger du din skive så den passer på skabelonen og limer pindene rundt om den. Saml dem igen en ad gangen. Vend til sidst skiven om, og lim langs pindene og skiven, sådan at den med sikkerhed kan bærer lampen når den hænges op.

diy_diamantlampe4

5. Nu skal bunden og toppen af lampen samles. Det er de resterende pinde på 7,5 cm. Her laver du alle vinklerne klar. Brug din nederste del af lampen til at få den rigtige vinkel og lim alle pindende sammen to og to, så du får en masse vinkler.

diy_diamantlampe5

6. Lim vinklerne på bunden af lampen, og derefter på toppen. Igen anbefaler jeg, at du starter med to modsatte punker, sådan at du får sat toppen lige på. Derefter de to tilsvarende punkter. Herefter limer du resten på hele vejen rundt.

7. Lim evt. efter på alle punkerne. Så får du også nogle pænere rundinger over dine samlinger. Mal den evt og så er den klar til at blive hængt på din fatning.

Kategori: DIY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen