DIY

DIY: Nyt liv til mormors gamle krukker

ÅH, DE GAMLE KRUKKER
Jeg overtog nogle gamle lerkrukker fra min mormor. Nogle jeg husker helt tilbage fra min barndom, men som var blevet alt for tunge for hende at håndtere. De var ikke lige min smag, så jeg tænkte jeg kunne male dem på en måde, så de kunne bruges, for de holder bare til det hele (altså, de er mere end TYVE!! år gamle) !

SPAR PENGE – BRUG HVAD DU HAR
Og lad os lige blive enige om, at krukker er MØG dyre at købe fra ny, så hvorfor ikke genbruge og forny de gamle?!
Jeg havde egentlig tænkt mig at male dem sorte, men var enig med mig selv om, at det ikke skulle koste ret meget at forny dem, så jeg valgte at bruge rester af maling – hvad vi lige havde i skabet. Den grå farve går igen på vores hus og træværk, så blomsterne kommer virkelig til deres ret, når krukkerne står så enkle og neutrale.

Således så krukkerne ud inden maling. Ikke lige min smag..

MATERIALER
– Gamle krukker
– Grundrens, handsker og svamp
– Maling og pensel
– Underlag/afdækning
– evt. grundmaling
– evt. spraylak

MIN FREMGANGSMÅDE // DIY

  • Vasket dem rigtig godt ned med en svamp og grundrens og ladet dem tørre.
  • Grundet krukkerne (fordi de er glaserede) med en træ og metal grunder. Hvis krukkerne ikke er glaserede kan dette step springes over.
  • Malet dem med en grå udendørs træ og metal maling, ladet det tørre og givet dem et lag maling mere.
  • Jeg har ladet krukkerne stå og hærde i den tid der står på malingen, for at sikre mig, at de kan holde til vind og vejr.

TIPS MED PÅ VEJEN

  • Jeg tænker at du kan male med hvilken som helst rest af maling, som du har stående derhjemme. Det eneste jeg ville have gjort anderledes hvis jeg havde brugt indendørs maling er, at jeg ville have afsluttet med et lag spray lak til udendørs.
  • Vær kreativ og lav mønstre eller slib i malingen for at skabe patina. Jeg tænker at man kan skabe en form for keramisk look ved at bruge en svamp og duppe maling på i forskellige nuancer af samme farve.
  • Læg dræn i bunden når du planter, hvis planterne skal overvintre. Så skåner du dem for frossent vand, der kan skade krukkerne når frosten tager til.

KAN DE SÅ KLARE VIND OG VEJR?
Krukkerne har nu stået ude i tre måneder hvor vi jo har haft en del nætter med frost, samt dage med voldsom regn og blæst før sommeren for alvor meldte sin ankomst.
Jeg tænker, at jeg kommer med en opfølgning på krukkerne til næste sommer, når de har stået ude i et års tid.Kategori: DIY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen