DIY

Tips og tricks: Med klinker kan du forvandle dit køkken, og det er så nemt!

Vi er store fans af gør det selv herhjemme. Vi elsker, at undersøge på nettet og youtube for at klæde os godt på til gør det selv projekter, og generelt giver det bare en kæmpe selvtilfredshed når vi står med det færdige resultat, og selv har krædset om det, og lagt mange timer og kærlighed i det.

Jeg er meget tilfreds med resultatet af klinker i vores køkken, det sidder bare lige i øjet, og jeg vil klart anbefale jer bare at kaste jer ud i det, for det er virkelig ikke så svært som det kan se ud. Jeg vil gerne dele et par tips med jer, som er gode at have på hånden til et fliseprojekt 🙂

Det rigtige værktøj
Det er utrolig vigtigt at have det rigtige værktøj på hånden når man selv vil sætte fliser op, og dette er man nødt til at medregne i budgettet, for det er uundværligt hvis man vil ende op med et godt resultat! Det behøver dog ikke være dyrt!
Her er en liste over det du bør købe før du går igang, som er til at betale..

  • Tandspartel – til at lave struktur i klæberen (harald nyborg 49,-)
  • Fliseskærer – så du nemt kan skære fliserne til (Harald nyborg 89,50,-)
  • Mørtelrører – til at blande fliseklæb og fugemasse med skrue/boremaskine (Harald Nyborg 39,95)
  • Murerspand – til at blande Fliseklæb sammen (billig i alle byggemarkeder)
  • Flisekryds – Masser af dem! Billig i alle byggemarkeder

Hvor sættes den første flise?!
Start ALDRIG fra den ene side! Hvis du har tendens til bare en smule OCD ligesom mig, så mål væggen op og marker midten. Den første fliser der skal sættes, måler du også op og markerer midten. Start på den måde fra midten af væggen og bevæg dig så udad. Så får du præcis de samme skæringer i siderne, hvilket giver et rigtig perfektionistisk resultat!

Fliseklæb og fugemasse – dyrt vs. billigt?
Det er ikke fordi udvalget af fliseklæb og fugemasse er voldsomt stort, men der er de dyre mærker, og så er der det virkelig billige. Vi var selv meget i tvivl da vi stod i byggecenteret, men vi kom til den konklusion, at fliseklæb må vel være fliseklæb, og tog dem billige udgave, og ærlig talt tror jeg ikke der er noget forskel. Vores fliser hænger fint fast, og det var super nemt at røre op og arbejde med. Der var alligevel et par hundrede kroner i prisforskel, så de penge kan du sagtens spare!
Mht. fugemasse, så har jeg egentlig samme mening, at det billige må vel være lige så fint som det dyre. Dog skal man her være opmærksom på, at dyrt fuge findes i et stort udvalg af farver, mens det billige kun findes i et par standard farver. Vi søgte en grå, som hverken var for lys eller for mørk, og endte derfor med at købe den dyre.

Malertape i kanterne
Brug malertape som en slags ramme rundt om det sted du skal have fliserne. Så snart du har sat fliserne op, så fjerner du malertapen. På den måde får du ikke limkanter udenom fliserne, men kan lave nogle flotte skarpe kanter. Dette er især effektivt hvis du ikke ønsker en fuge mellem fliser og væg.

Flisekryds
Spar ikke på dem! De giver den rigtige afstand mellem alle fliserne, og det vil med det samme kunne ses efter fugning, hvis ikke fliserne er i samme afstand. Så bare fyld i på kryds og tværs, så du kan skubbe fliserne sammen med den samme afstand hele vejen igennem 😀Kategori: DIY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen