Mandel-marengs og pistacie-marcipan kage med citron mousse

16. april 2019 0 Af Dottie

Jeg fik lovet mine skønne kollegaer kage inden vi gik på påskeferie, og det krævede altså en del tålmodighed at bage kage midt i køkken renoveringen.. men det lykkedes. Jeg havde den her idé med pistacie, mandel og citronmousse og den blev SÅ lækker!

Vigtige materialer
Springform 24 cm
Springform 18 cm (kan også være lidt mindre, men ikke større)

Ingredienser til mandel-marengs bund
3 æggehvider
125 g sukker
200 g mandler
40 g smør

Ingredienser til pistacie-marcipan bund
45 g usaltede pistacienødder
70 g ren rå marcipan
70 g sukker
70 g smør
2 æg
2 spsk hvedemel (kan erstattes med mandelmel for glutenfri version)
1/2 tsk groft salt

Ingredienser til cintronmousse
3 blade husblas
70 g sukker
4 past. æggeblommer
3 dl fløde
2 øko citroner

Pynt
1 håndfuld Pistacienødder
1 håndfuld smuttede og groft hakkede mandler (eller mandelsplitter)
Chokolade/marcipan æg

Fremgangsmåde

Tænd med det samme ovnen på almindelig ovn 180 grader.

Spænd et stykke bagepapir mellem ring og bund på de to springforme, og smør kanterne godt.

Mandelbund:
Smelt smøret i mikrovnen eller i en lille gryde, og sæt det til afkøling.
Blænd mandlerne til mel.
Pisk æggehviderne til de er stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen mens der piskes og pisk indtil massen er helt hvid og ikke slipper piskeriset længere.
Tilsæt mandelmel samt smeltet, afkølet smør og vend det forsigtigt med en dejskraber til massen er ensartet.
Fordel mandel-marengs massen i 24 cm springformen og bag den midt i ovnen i 20-25 min.

Pistaciebunden:
Pil og blend pistacienødderne til mel.
Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilføj pistaciemelet.
Skær smør ud i små tern og pisk det i massen. Tilføj ét æg ad gangen og pisk indtil massen er ensartet.
Tilføj mandelmel og salt.
Fordel massen i 18 cm sprinformen og bag den midt i ovnen i 25-30 min.

Når de to kager er færdigbagte skal de køle helt ned. Sæt dem evt i fryseren hvis det skal gå hurtigt.

Citronmousse:
Læg husblas i iskoldt vand minimum 15 min. Riv lidt skal fra citronerne og pisk det sammen med æggeblommer og sukker, indtil massen er luftig og sej.
I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum.
Pres saften fra citronerne og varm det en smule i mikroovnen, så det bliver varmt. Vrid husblassen fri for vand og rør det i den varme citronsaft så det smelter. Tilføj nu lidt af æggesnapsen og rør det godt sammen. Gør dette nogle gange, inden det tilsættes til resten af æggesnapsen.
Vend blandingen sammen med flødeskummet indtil det er ensartet. Det kan se ud som om det klumper, men hav tålmodighed og bliv ved med at vend blandingen til det er helt ensartet.

Tag nu den store springform med mandelkagen og smør et tyndt lag citronmousse før du ligger pistaciekagen ovenpå (i midten).
Fordel resten af citronmoussen på kagen og lad kagen køle indtil moussen har sat sig – Mindst 3 timer.

Pynt kagen med chokolade/marcipan æg, og drys hakkede pistacienødder og mandler på kagen.