Nytårsforsæt – at hoppe af hamsterhjulet!

13. januar 2019 4 Af Dottie

Ja, ja.. i år skal jeg også have tabt de der ekstra 10 kg, det er da klart! Jeg plejer at nå ca -10 kg inden sommer, men inden vi når jul, så har jeg taget halvdelen på igen. MEN de 10 kg skal ikke ødelægge mit selvværd i år. Ikke på vilkår om jeg vil gå hver dag med dårlig samvittighed, fordi jeg ikke tabte det planlagte kilo i sidste uge. Der er andre ting jeg er nødt til at arbejde med, for i sidste ende er det nok ikke de 10 kg mindre, der gør mig lykkeligere…

Jeg skal arbejde med mig selv og mine drømme og ønsker. Jeg er simpelthen blevet for meget mor, kæreste, vaskekone.. og for lidt mig! De sidste par år har jeg tabt mig selv, og glemt hvad jeg stod for. Jeg bærer selvfølgelig stadig meget stolt min tittel som mor osv, ingen tvivl om det. Men jeg har brug for mere. Jeg har sat mig for at gøre mere ud ad mig selv, og arbejde med de tanker jeg har om mig selv – min usikkerhed. Jeg har så meget fint tøj, men noget inde i min hjerne fortæller mig gang på gang, at det først kan tages i brug, og først vil sidde pænt på mig når jeg har tabt mig.. altid “når jeg har tabt mig”.. uanset hvilken situation jeg befinder mig i, kører denne sætning rundt i mit hoved. Det giver mig konstant dårlig samvittighed, og fører til usikkerhed og frygt for hvad andre tænker om mig.. åh ja, sådan er jeg skruet sammen.. evigt og altid så følsom. Og det er noget jeg har arbejdet med hele mit liv, og som klart er blevet bedre siden jeg var barn. Det hjælper på min usikkerhed, at skrue selvværdet en anelse op, og det gør jeg ved at lytte til mig selv, og tage mig tid til, at gøre nogle af de ting som JEG har lyst til. Bare det, at tage Mascare og lidt farve på læberne om morgenen kan være en udfordring – for der er jo ikke tid til det. Men satme JO, det skal der være tid til i fremtiden! For det gør bare noget for selvværdet, når man går verden i møde, velvidende at man har gjort noget særligt ud af sig selv, og det giver ++ på overskuds-kontoen.

Jeg skal blive bedre til at lade opvasken stå bare en gang imellem, serverer smør-selv rugbrød til aftensmad, overdrage noget af hverdagens planlægning og strukturering til min bedre halvdel, og accepterer, at jeg ikke kan det hele selv, og ikke alt skal være perfekt!

Det kreative! At sy, hækle, alle de ting som gør mig virkelig glad indeni – det skal der prioriteres mere tid til. Netop dette var mit nytårsfortsæt sidste år, og der startede jeg en syklub i mit nærområde, som har gjort så meget godt for mig.

Blogge! Jeg vil blogge, Nøj hvor har jeg savnet det! Jeg har så mange ideer og ting jeg gerne vil dele. Uanset om nogle læser med eller ej, så er det bare så fantastisk at få sine tanker ned i ord, og en blog kan bare lidt mere end Instagram. Mit spejlrefleks skal stå fremme, og der skal knipses flere billeder!

Og sidst men ikke mindst, så skal 2019 være et år uden sygdom og ulykker, for det har vi været hårdt ramt af i 2018, og det har klart givet manglende overskud, og tricket min usikkerhed noget så gevaldigt!

Hvad har DU af nytårsfortsæt? Et nyt år er vel altid et godt tidspunkt til at skabe de større forandringer, eller hvad mener du? 🙂